27 Ocak 2017 Cuma

malum sevgililer günü yaklaşıyor...


Frambuazlı Kalp Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta akı
  • Yaklaşık 3 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • Frambuazlı meyve sosu (reçelde olabilir)
  • Kalpli büyük ve küçük kalıp (resimdeki şekilleri verebilmek için) kaç tane kurabiye istiyorsanız 1 büyük 1 küçük kalıpla eşit sayıda yapın.

Frambuazlı Kalp Kurabiye Tarifi Yapılışı

Oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekeri, limon kabuğu rendesini kaba alıp mikserle 3-4 dakika krema olana kadar çırpın. Sıvı yağı daha sonra yumurta akını ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Streçleyin 30 dk kadar buzdolabında bekletin. Hamuru iki parçaya ayırın. Unla yarım cm kalınlığında açın. Büyük kalpten kesebildiğiniz kadar kesin. O kalpten bide küçük kalp kesin eşit sayıda olacak kadar kesin. Az yağlı tepsiye aktarın. 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Beyaz renkte olacak. Soğuduktan sonra tüm olan kalbin ortasına çok, kenar kısımlara az olacak şekilde frambuaz sürün. İçi boş olan kalbi üzerine kapatın. Pudra şekeriyle servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder