26 Ocak 2017 Perşembe

GARNİTÜRLÜ TAVUK

4 KİŞİLİK



MALZEMELER:
50 GRAM RENDELENMİŞ KAŞAR
4 ADET İNCİK
YARIM PAKET DONDURULMUŞ GARNİTÜR
TUZ - KARABİBER - PUL BİBER - KİMYON- KEKİK

BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER
1 KAŞIK TERE YAĞI
2 SU BARDAĞI SÜT
1 BUÇUK KAŞIK UN
TUZ
KARABİBER

YAPILIŞI:
tavuklarımızı küp küp doğrayıp yağsız tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz. suyunu saldığı zaman garnitürleri içine koyup harmanlıyoruz. suyunu çekmesine yakın baharatları içine koyup karıştırıyoruz bir yandan ufak bir tencerede beşamel sosunu hazırlamak için tere yağını eritip üzerini unu ilave ediyoruz topaklığı gidene kadar karıştırıp üzerine sütü ilave ediyoruz kaynayıp krema kıvamına gelince tuzu ve karabiberi koyup altını kapatıyoruz. tavukları borcama alıp üzerine beşamel sosu ilave ediyoruz rendelenmiş kaşarımızı üzerine eşit bir şekilde yayıp 180 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
sıcak sıcak servis ediyoruz AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder