13 Şubat 2017 Pazartesi

Köpeğiniz bebeğinizi anlar, onunla iletişim kurar, hatta oyun bile oynayabilir! Peki ama nasıl?


Köpekleri tanımlamak için kullanılan en yaygın kelimeler dost canlısı, sıcakkanlı ve insancıldır; zira köpekler, 24 simayı hafızalarında tutabilir, gözler aracılığıyla canlıların hislerini çözümleyebilirler. "Bebeğim doğduktan sonra köpeğimden kurtulmalıyım" fikri yeni bebekli çiftlerin aklına gelse de bu bir zorunluluk değil. Hatta, son pediatrik araştırmalara göre, evcil hayvanla büyüyen bebeklerin hastalık riski azalıyor, bağışıklıkları güçleniyor! köpek beslenen evlerde büyüyen bebekler, alerjiden soğuk algınlığına kadar, aşırı sterilize edilmiş evlerde yaşayan bebeklere göre daha az sıkıntı çekiyor, astım risklerinde düşüşler gözlemleniyor. Yani, köpeğiniz, bebeğiniz doğduktan sonra sizinle kalabilir, ömrünü geçirebilir - elbette doğru şartlar sağlandıktan sonra.
Köpekler, bebeklere kasten zarar vermeye meyilli değildirler. Aslında, bebek de köpek de birbirlerinin varlığına alıştıktan sonra, sıkı dostlar gibi anlaşabilirler. Vahşi adledilen pitbullar bile, bebekler ile anlaşılmaz bir uyum sağlar. Özellikle de bebeklerle beraber büyüyen yavru köpekler, aralarında ilginç bir iletişim bile geliştirebilir.




Köpekler, bebeklere alışıp onları yeni sahipleri kabullendikleri vakit, öncekine nazaran daha sadık ve sevgi dolu bir hale gelirler, yani bebekli bir evde yaşamak köpeklerin de psikolojisinde olumlu sonuçlar yaratıyor. Köpeklerin yetişkin bireylere olan sadakati ve tavrı ile 'bebek sahiplerine' olan arasında belirgin bir fark var. Bu köpekler daha yoğun hisler besler, görev bilinçleri daha kuvvetlidir ve korumacı olurlar.
Evcil hayvanların bir olumlu yanı da, bebekliğinden itibaren çocuğunuzun sosyelleşmesini sağlayacak canlılar olmaları. Bu sayede bebeğiniz farklı iletişim yollarını keşfeder, konuşamadığı zamanlarında bile, benzer iletişim yollarına sahip bir canlı ile anlaşmanın yolunu bulur. Evcil hayvanla büyüyen çocukların konuşmak ve yürümek gibi konularda daha hızlı gelişme gösterdikleri kaydedilmiştir.

En önemlisi, köpekli evlerde bebeğiniz sevgiyle büyür. Sizden sonra, dünya üzerinde onu sizin kadar sevebilecek yegane canlıdır köpeğiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder