Merhaba arkadaşlar bugün herkes nasıl?
Mutfakta bazı yemekler için püf noktaları bilmek hayatımızı kolaylaştırır, yemeklerin daha lezzetli olması için neler yapmalıyız bu püf noktalar neler bunları öğreneceğiz. Herkes kendi mutfağının aşçısıdır. Bazı yemekleri umut edip yaptığımızda önemli olan bazı püf noktaları kaçırdığımız için yemeğimiz istediğimiz sonuca ulaşmayabiliyor. Şimdi bu püf noktalar nelermiş hep birlikte gözden geçirelim.
Mutfakta bazı yemekler için püf noktaları bilmek hayatımızı kolaylaştırır, yemeklerin daha lezzetli olması için neler yapmalıyız bu püf noktalar neler bunları öğreneceğiz. Herkes kendi mutfağının aşçısıdır. Bazı yemekleri umut edip yaptığımızda önemli olan bazı püf noktaları kaçırdığımız için yemeğimiz istediğimiz sonuca ulaşmayabiliyor. Şimdi bu püf noktalar nelermiş hep birlikte gözden geçirelim.
Sos ve çorba yaparken az miktarda un ekleyin. Çorba veya sosa un eklemek çorbanın ve sosun kıvamı almasına çorbanın daha yumuşak bir kıvama ulaşmasına ve sosun daha yoğun bir kıvama ulaşmasını sağlayacaktır.

Pilav suyuna birkaç damla limon suyu ve 1 küp şeker ekleyin. Pilav yapmadan önce mutlaka suyun içine bu malzemeleri eklemek hem yaptığınız pilavın daha lezzetli olmasına yardımcı olacak hem de pilavınızın tane tane olmasını sağlayacaktır.

Tavuğu haşlarken suyuna 1 diş sarımsağı soymadan atın. Bu sayede tavuğun fazlalık ağır kokusunu alacak ve tavuğu daha iyi bir şekilde tüketmenizi sağlayacak. Aynı zamanda sarımsağın büyük bir lezzet kattığı bilinir, bu sayede haşladığınız tavuğun da lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Yemeğiniz fazla tuzlu oldu diye üzülmeyin, her şeyin çaresi olduğu gibi tuzlu yemeğin çaresi çiğ patatestir. Sulu yemeklerinizde çok fazla tuz oranı hissederseniz içine iki küp patates atarak 10 dakika kaynatma sonucu bu durumdan kurtulabilirsiniz.

Et sote yapıyorsunuz veya kebap yapıyorsunuz ama etiniz çok sert kalıyor ise bunun sorumlusu tuzu önceden eklemektir. Etin tam son aşamasında tuzu ekleyerek etinizi daha yumuşak lokum gibi bir halde pişirmenizi sağlayabilirsiniz.

Kek veya çeşitli tatlılarınızda lezzeti arttırmak için yapım aşamasında karışımınıza bir tutam tuz ekleyerek tatlılarınızın lezzetini arttırabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ediyorum, Mutlu ve huzurlu sofralarda oturmanız dileğiyle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder