14 Eylül 2018 Cuma

LOR KURABİYESİ

KAÇ KİŞİLİK

20 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika
Tarifi Yazdır

Malzemeler

  • 250 gram
    tuzsuz lor peyniri
  • 3/4 su bardağı
    toz şeker
  • 125 gram
    tereyağı
  • 1 adet
    yumurta
  • 1 adet
    orta boy rendelenmiş limon kabuğu
  • 2,5 su bardağı
    un
  • 1/2 paket
    kabartma tozu

Püf Noktası

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.1/2 su bardağı kadar unu ayrı bir kenara ayırıp hamuru toparlamak için azar azar ilave edin. Hamur toparlanmadığı takdirde azar azar un eklemeye devam edin.

Pişirme Önerisi

Hazırladığınız kurabiyelerin üzerine arzuya göre toz şeker serpip bu şekilde pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Tuzsuz lor peyniri ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker taneleri kaybolana kadar elinizle yoğurup yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırın.
  2. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğu ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.
  3. Kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemini sürdürün. Elde ettiğiniz hamur; hafif pütürlü ve yumuşak olmalı, çok sert ve unu fazla olan bir hamur hazırlamamalısınız.
  4. Üzerine hafif nemli bir bez örttüğünüz kurabiye hamurunu 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif bir renk alana kadar 25-30 dakika pişirin.
  6. Oda ısısında, mümkünse ızgara teli üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz lorlu kurabiyeleri sevdiklerinizle paylaşın. Sıcak bir bardak çay eşliğinde keyfini sürün.AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder